Het Martingale systeem staat ook wel bekend om het bekendste blackjack systemen die er bestaat. Je zal het misschien niet zeggen maar het Martingale systeem is eigenlijk best wel heel riskant. Veel mensen denken dat je er eigenlijk niet mee kan verliezen. Maar schijn bedriegt. Eigenlijk maakt juist het riskante het spannend aan dit blackjack systeem. Hoe werkt het Martingale systeem en wat zijn de risico’s? Dat lees je in dit artikel!

Wat je moet weten

Bij het Martingale systeem is het zo dat je je inzet verhoogd als je verliest. Dit heet een negatief progressiesysteem en het Martingale systeem is de koning van alle progressiesystemen!  Dit komt omdat je bij dit systeem zelfs bij elke ronde zat je verliest je inzet verhoogd! Een voorbeeld: je zet 6 euro in en verliest. Dan zet je beide volgende ronde 12 euro in! Als je de ronde hierna weer verliest, zet je 24 euro in. Zo ga je door totdat je een keer wint. Als je hebt gewonnen begin je begin je weer met je eerste inzet, 6 euro. Het concept achter het Martingale systeem is dat je in een langzaam maar zeker positieve winsten behaald. Maar waarom is het Martingale systeem zo leuk? Dat is omdat dit systeem eerdere verliezen en verliesgevende reeksen weg kan vangen. Dit kan ervoor zorgen dat het jou, als de speler zijnde, een goed en onoverwinnelijk gevoel geeft! Dat is natuurlijk altijd goed voor je motivatie en geeft veel speelplezier!

Doe of niet doen?

Zoals je eerder kon lezen in het Martingale systeem een risicovolle systeem. Dat is ook gelijk de reden waarom juist dit systeem vaak wordt afgeraden. Omdat je bij elke ronde verlies je inzet verdubbeld, is het gevaarlijk om in de verliesreeks terecht te komen. Zelfs met een inzet bedrag van 2 euro! Kijk maar naar de onderstaande verliesreeks:

  • 2 euro verloren = 2 euro totaal
  • 4 euro verloren = 6 euro totaal
  • 8 euro verloren = 14 euro totaal
  • 16 euro verloren = 30 euro totaal
  • 32 euro verloren = 64 euro totaal
  • 64 euro verloren = 128 euro totaal

Dit is een klein voorbeeld van hoe je maar met 6 zetten opeens 128 euro verloren bent. Zo snel kan het dus gaan met het Martingale systeem. Daarbij moet je bij blackjack vaker ook nog hoger beginnen dan met een bedrag van 2 euro. Stel je eens voor dat je dit moet spelen met een beginbedrag van 5 euro. Dan ben je wel wat meer kwijt!

Bij sommige online casino’s kan je wel blackjack spelen met een beginbedrag van 2 euro en zelfs nog lager! Dan is het zeker leuk en interessant om een potje blackjack te spelen met het Martingale systeem zonder dat je opeens heel veel geld kwijt bent!